a

Help your business grow by creating your next online presentation with Cevian, a business virtuoso.

Recent Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

Quick business execution 00 875 665 874 88 cevian@select.com
Vrh
Image Alt

Suhomesnati proizvodi

  /    /  Suhomesnati proizvodi

Suvi vrat

Jedan od najzastupljenijih suhomesnatih proizvoda kao i jedan o najboljih je svakako suvi vrat. Suvi vrat se proizvodi tako što se pažljivo bira komad koji zadovoljava sve kriterijume da postane finalni proizvod. Pored soli, hladnog dima i blagog vetra, kod suvog vrata najveću ulogu u ukusu i kvalitetu proizvoda igra sam komad mesa. Blago prošaran komad mesa detaljnom selekcijom i stručnom obradom postaje suvi vrat, proizvod koji će svakog gurmana naterati da mu se uvek vrati. Ovo je proizvod od čistog mesa sa dodatkom soli.

Pršuta – suva pečenica

Jedan od najjednostavnijih proizvoda po načinu proizvodnje, ali svakako proizvod vrhunskog kvaliteta koji sa razlogom zaslužuje da se naše u našoj ponudi, jeste pečenica. Pečenica je čist komad krmenadle, odvojen od kosti i pažljivo usoljen. Ključni faktor u proizvodnji pečenice je hladan dim, gde se u kombinaciji bukove, šljivine i kruškine piljevine dobija svetlocrvena boja i aroma koja naprosto mami svakog da je proba. Pršuta svakako spada u najkvalitetniji proizvod od mesa.

 

Sve što želite može biti ispunjeno, islajsovano i upakovano na način kako vi želite.

Njeguška pršuta

Njeguška pršuta je delikates i posebno pravljena šunka. Njeguška pršuta je sušena suva šunka, koja se poslužuje nekuvana, slično italijanskoj pršuti. Tajna posebnog ukusa Njeguške pršute je u mešavini morskog i planinskog vazduha i bukovog drveta spaljenog tokom procesa sušenja. Proces sušenja podrazumeva soljenje morskom solju u trajanju od oko 3 nedelje, presovanje da se ukloni višak tečnosti oko 3 nedelje i lagano sušenje oko 3 meseca nakon čega sledi proces sazrevanja. Ceo ciklus traje oko godinu dana i zbog toga ova pršuta spada u jedne od najboljih na svetu.

Kulen

Kulen se puni u tanje crevo, što njegov proces zrenja značajno ubrzava i samim tim ga čini bržim za konzumiranje.

Kulen se sastoji od kvalitetnog svinjskog mesa, pažljivo odabranog od strane iskusnih majstora, kao i soli, ljute paprike i puno ljubavi. Naravno, veliku ulogu u procesu proizvodnje svakako čini i bukova piljevina, na kojoj se dimi dok ne postigne željenu boju i aromu, koja u kombinaciji sa začinima, kulenu daje posebnu notu kojoj retko ko može da odoli.